hm_bollen

Stand van zaken februari 2015

dorstSinds enkele weken is ‘de Rotterdamse kant’ van Humanitas Aktie Frisse Lucht weer druk bezig met de voorbereidingen voor de mei- en zomervakantie. Aktie Frisse Lucht zet zich in voor kinderen die zelden of nooit eens echt op vakantie (kunnen) gaan.

De ruim honderd kinderen die vorig jaar zijn mee geweest, hebben opnieuw een uitnodiging ontvangen, maar nu voor de vakanties in 2015 en de eerste aanmeldingen komen bij ons binnen. Ouders bellen ons zenuwachtig om te vragen of er nog plek is en of hun kind misschien is teruggevraagd. Dat kan namelijk altijd, dat het gastgezin waar jij vorig jaar bent geweest, dit jaar opnieuw vraagt of je komt logeren. Op deze manier hebben al veel Rotterdamse kinderen vriendjes wonen in Drenthe en/of Zeeland.

Binnenkort gaan de AFL-vrijwilligers bij de ouder(s) op bezoek om samen met hen een vakantieboekje in te vullen. De vrijwilligers kijken nu al uit naar die bezoekjes. Bij sommige gezinnen komen ze al een aantal jaren en ze zien die vakantiekinderen dan ook letterlijk ieder jaar groeien. Het boekje wordt naar de gastgezinnen gestuurd, zodat die al wat meer informatie hebben voordat hun vakantiekind komt logeren.

Kinderen, gastgezinnen, vrijwilligers en de Humanitasmedewerkers in Drenthe, Zeeland en Rotterdam bruisen van de energie en verwachtingen zoveel mogelijk Rotterdamse kinderen een leuke vakantie in 2015 te bezorgen.

Zie: vakantiedata 2015

Top