hm_bollen

Stand van zaken maart 2015

standvanzakenHet team van Aktie Frisse Lucht in Rotterdam is druk bezig met de organisatie van de meivakantie in Drenthe. De kinderen die zijn teruggevraagd door hun gastgezin van vorig jaar, zijn bijna allemaal benaderd en vandaag starten de vrijwilligers ook met hun bezoeken bij de kinderen thuis.

Ieder kind dat met AFL op vakantie gaat wordt bezocht door een ervaren vrijwilliger. Samen met de ouder en het kind wordt er een vakantieboekje ingevuld. Dit boekje wordt door het (kantoor)team van AFL naar de gastgezinnen gestuurd. In het boekje staat informatie over het kind, zoals het wel of niet kunnen fietsen en zwemmen, allergieën en medicijngebruik en nog een aantal andere zaken die mogelijk van belang zijn tijdens de vakantieweek.

Naar aanleiding van dit boekje sturen veel gastgezinnen hun vakantiekind ook vaak al een kaartje of berichtje via e-mail om hen te verwelkomen in hun gezin. Een gebaar dat door kind en hun ouder(s) zeer gewaardeerd wordt.

Nog vier weken en dan vertrekt de bus met enthousiaste kinderen naar Drenthe.

Top